Odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči je vedno dobrodošla

Življenje nas včasih preseneti s kako nepredvidljivo situacijo in sem sodijo tudi nesreče. Med najpogostejše nesreče sodijo prometne nesreče. Če smo pri prometni nesreči poškodovani, je dobro, če vemo, na koga se obrniti v primeru, če nam pripada odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči.

Podjetje Poravnava je podjetje z dolgoletnimi izkušnjami in strokovnjaki, ki se ukvarja tudi z odškodninami za poškodbe pri prometnih nesrečah. Če se nam je torej pripetila prometna nesreča in smo poškodovani, je dobro, da se čimprej obrnemo na njih, saj nam bodo takoj znali povedati, ali nam odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči sploh pripada ali ne.

Strokovnjaki s Poravnave nam bodo torej povedali, da nam odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči pripada v kar dosti primerih. Odškodnina nam pripada: če smo bili poškodovani po tuji krivdi; če smo se poškodovali kot sopotnik; če smo bili poškodovani ali udeleženi kot pešec, kolesar ali motorist; če smo bili za nesrečo krivi sami in smo se ob tem poškodovali; če je nesrečo povzročil neznan voznik; če smo bili poškodovani v nesreči, ki jo je povzročil tujec.

Če imamo torej ustrezen pogoj, da nam odškodnina pripada, se moramo zavedati, da je sedaj na vrsti dokumentacija, ki jo moramo imeti, da se bo stvar lahko kar se da hitro realizirala. Najprej moramo imeti podatke o povzročitelju, nato fotokopijo prvega poškodbenega lista ter fotokopijo ostalih tovrstnih listov, fotokopijo kartoteke ali pa vsaj zdravniško potrdilo ter potrdilo o opravljenih fizioterapijah, če smo jih npr. imeli, sledijo bolniški list ter odločbe ZZZS  in to v primeru, če smo bili zaradi nezgode na bolniškem staležu. Pri sebi moramo imeti tudi potrdilo o izpadu osebnega dohodka, če smo ga seveda utrpeli, 3 plačilne liste pred nezgodo in med časom zdravljenja. Potrebna je tudi izjava stranke, v kateri so napisane vse nevšečnosti. Priložiti moramo tudi sliko poškodovanega predela, davčno številko, EMŠO  ter na koncu še številko transakcijskega računa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *