Kako do uspešne prodaje nepremičnine?

Ko pride do nepremičnin, se najbrž takoj ujamete v razmišljanju, kako neverjetno bi bilo imeti svojo hišo, stanovanje ali delček zemlje, kjer bi svoje sanje uresničili kar sami. Nepremičnina je namreč po stvarnopravnem zakoniku del zemeljske površine, ki je prostorsko odmerjen. Poleg tega pa k njej spadajo še vse njene sestavine. Je enaka zemljiškemu katastru torej zemljiški parceli. In če izpostavimo še parcelo – zemljišče, ki je strnjeno in leži znotraj katastrske občine. Označena je s parcelno številko v zemljiškem katastru. Katere pa so sestavine nepremičnin? To niso predmet stvarnih pravic, ki bi bil samostojen. Najprej se morajo za svojo samostojnost namreč ločiti od glavne stvari. Načelo povezanosti zemljišča in objekta se zato nanaša na vse zgradbe in objekte na, nad ali pod zemljiščem. Spadajo pa pod sestavine še zgradbe v etažni lastnini in tiste, ki so zgrajene na podlagi stavbne pravice.

Kaj pa prodaja ali nakup le-teh? Ker je Ljubljana ne le naše največje, tudi najlepše mesto, si mnogo ljudi želi stanovanja ali hiše v njeni neposredni bližini. Nepremičnine Ljubljana so zato izjemno iskane pri nakupih ali prodajah. In če se ustavimo pri sami prodaji – poznamo več učinkovitih metod ter korakov za uspešnost. Izbira nepremičninskega agenta je ključnega pomena, saj lahko za vas prinese zelo zadovoljujoče rezultate. Naj ima dovolj izkušenj in naj bo specializiran v svoji stroki. Nato prevzamete nepremičnino v prodajo, kjer pazite na več dejavnikov. Pri prodaji nepremičnine Ljubljana torej povemo njeno lokacijo, podatke o gradnji, prenovi,… vse to je namreč pomembno za kupca. Začnejo se tudi ogledi in pogajanja za nepremičnino, pri koncu pa še podpis pogodbe ter predaja.

Nepremičnine Ljubljana si lahko ogledate tudi na spletni strani www.drazbe123.com, kjer je poleg prodaje možen tudi nakup. Na voljo so tudi najrazličnejše premičnine, v primeru pa, da se zanimate še za dražbe je ta spletna stran pravi naslov za vas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *