Kaj vpliva na prodajo in nakup nepremičnine?

Lokacija, lokacija, lokacija – to vsi poznate. Če nepremičnino prodajate, ne morete kaj dosti storiti glede lokacije, če jo pa kupujete, boste seveda izbrali tisto, ki najbolj ustreza vašim potrebam in načinu življenja. Danes se ne bomo toliko osredotočili na lokacijo, temveč vam bomo podali nekaj nasvetov,za katere upamo, da vam bodo v pomoč pri prodaji vaše nepremičnine. Saj si želite, da bi to potekalo čim bolj gladko in brez zapletov?

Najemite strokovnjaka, ki bo podal realno ceno vaše nepremičnine. Sami bomo temu težko kos, sploh če je to vaša prva izkušnja s prodajo nepremičnin. Sami običajno tržni ceni dodamo še sentimentalno vrednost, ki pa za bodočega lastnika nima kaj dosti veze. Popolnoma normalno je, da ne moremo biti čisto objektivni, zato vam toplo priporočamo najem nekoga,ki se s tem profesionalno ukvarja. Saj ne želite prodajati vaše nepremičnine več let, samo zaradi tega, ker ste ji postavili previsoko ceno?

Preden v prostor spustite resne interesente, uredite stanovanje. Pospravite, pobelite, prezračite, obrišite prah, saj boste s tem naredili boljši prvi vtis. Najemite mojstra, ki bo uredil manjše kozmetične popravke, ki bi lahko vplivali na zbijanje cene končnega kupca. Pripravite odrezke preteklih položnic in jih pokažite interesentom, da bodo videli, kakšne stroške lahko pričakujejo po njihovi vselitvi.

Če prodajate nepremičnine preko spletnih oglasnikov ali tiskanih medijev, se potrudite za dobro fotografijo in opis. Ujemite vašo hišo ali poslovni prostor ob najboljši svetlobi, prostore poslikajte tako, da bodo kupce popolnoma očarali.

Najemite nepremičninskega agenta, ki bo delal v vaše dobro in dobro kupca. Agent bo znal postaviti tudi pravo ceno nepremičnine, obvlada pogajanja, zna raziskati okolico nepremične in vam povedati, kaj vse lahko vpliva na višanje in nižanje cene. Pomaga vam tudi urediti papirje, s čimer privarčujete na dragocenem času.

Smo vam s tem kaj pomagali?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *